Marijn op vakantie

Een weekje in het buitenland zonder internet? Als het aan Marijn ligt niet! Een tijdje geleden heb ik een D-Link DIR-506L Pocket Cloud Router aangeschaft. Dit is, zoals de naam misschien al doet zeggen: een router die in je broekzak past. De router werkt op een oplaadbare accu. Deze accu kun je ook gebruiken om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden door middel van de USB-aansluiting die op de router zit. Een handig apparaatje dus.

Hier in het appartementencomplex hebben ze bij het restaurant gratis WiFi. Alleen is het bereik (zeker met een mobiele telefoon die doorgaans al minder bereik heeft) niet voldoende om fatsoenlijk internet te hebben in het appartement. Daarom gebruik ik de router als WiFi-repeater. Dit houdt in dat de router het signaal van de gratis WiFi wordt opgevangen en weer opnieuw wordt uitgestraald. Omdat de router een net iets beter bereik heeft dan mijn telefoon, werkt het internet op deze manier perfect in ons appartement! Inmiddels zijn er ook een tal van buren die gebruik maken van mijn ‘wifi hoekje’. Grappig om te zien dat er tegenwoordig zoveel mensen verslaafd zijn aan het internet.

De groetjes uit het zonnige Blanes!


Screenshot_2014-08-04-13-39-57

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] jaar toen we onze vakantie gingen boeken, waren we benadeeld door de reisorganisatie. We hadden een appartement op het oog, […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie