iOS App: Afgelast

Op school volg ik de innovatieroute Smart Mobile. Hierbij staat het maken van mobiele applicaties centraal. Na eerst een semester Android Development te hebben gevolgd, volg ik nu een semester iOS Development. Net zoals tijdens het semester Android was het de bedoeling om tijdens het begin van het semester een eigen app te ontwikkelen.

Mijn concept voor de app was het communiceren van afgelastingen. Bij mijn voetbalclub wil het nog wel eens voorkomen dat er wedstrijden of trainingen worden afgelast. Deze afgelastingen worden dan gecommuniceerd via de website. Dit heeft één groot nadeel: je moet de website in de gaten houden en deze controleren op nieuwe afgelastingen. Daarbij kan het voorkomen dat er wedstrijden worden afgelast wanneer je het niet verwacht, bijvoorbeeld wanneer het mooi weer is, maar de tegenstander heeft niet genoeg spelers waardoor de wedstrijd wordt afgelast. Het kan dan voorkomen dat je pas laat achter de afgelasting komt.

Om dit probleem op te lossen, wilde ik een app maken die een notificatie stuurt wanneer er een nieuwe afgelasting is. Het ontwikkelen voor iOS was voor mij een totaal nieuwe ervaring. Zo heb je voor het ontwikkelen van iOS-applicaties een Mac nodig: een computer waar ik nog nooit mee had gewerkt. Daarnaast is Apple een stuk strikter met richtlijnen voor het maken van apps en is het deployen van een applicatie een stuk lastiger, omdat je aan de slag moet met verschillende certificaten. Gelukkig mag het resultaat er wezen: de app werd als beste uit de klas beoordeeld door de docenten.

Hieronder enkele screenshots van het resultaat:

IMG_0014 IMG_0015 IMG_0016 IMG_0017 IMG_0018 IMG_0019 IMG_0012

 

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Smart Mobile. Een semester Smart Mobile bestaat uit twee periodes: de eerste periode maak je zelfstandig een app en in de tweede periode ontwikkel je in groepsverband een applicatie. Dit keer was de tweede […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie